Bugünlerde videonun neden bu kadar popüler olduğunu görmek çok zor değil – herhangi bir şey için, gözümüze çevrimiçi metinsel bilginin çokluğu arasında bir mola vermeyi sağlayan, sindirimi kolay bir format. Bu nedenle de çokça rağbet görmesi normal. Dünyada günde 1 milyar saat YouTube videoları izlendiği biliniyor.

 

Ve dijital pazarlama kariyerlerine yönelenlerin, videonun bir pazarlama aracı olarak gücünü tam anlamıyla kavramaları gerekir. Bu, sadece şaşırtıcı videolar yapmakla ilgilenebilecekleri için değil, aynı zamanda rekabetçi kalabilmek için; içeriğine video eklemeyi öğrenmek zorunda kalacakları için de geçerli.

 

Burada, dijital pazarlamacıların video oluşturması ve paylaşması için en iyi uygulamaları sıralayacağız ve videonun pazarlama stratejiniz için bu kadar önemli olmasının 5 ana nedenini vurgulayacağız.

 

Neden Video

 

Video, bize neler olup bittiğini hakkında gerçek hayattan bir görüntü vermekle kalmayan, çok yönlü ve ilgi çekici bir içerik biçimidir; birden fazla platformda paylaşılması da kolaydır. Tüketiciler bunu sevdiler; çünkü sindirimi kolay, eğlenceli ve ilgi çekici. Aynı zamanda pazarlamacılara, birçok kanal üzerinden potansiyel olarak büyük bir yatırım getirisi (YG) verebiliyor.

 

Hem izlemek hem de üretmek için internet erişimi olan herkes video üretebilir. Profesyonel düzeyde daha yüksek kaliteli videolara doğru bir eğilim olsa da, herkes dizüstü bilgisayarına geçip bir saat içinde kendi videolarını oluşturabilir.

 

Video Türleri

 

Dışarıda pek çok farklı türde video var ve etkili bir içerik pazarlama stratejisi oluşturmanın bir kısmı, oturup videoyu (veya bu konuda başka herhangi bir içerik türünü) oluşturmadan önce amacınızı sağlam bir şekilde anlamak. Bu amaçla, hem video türünün hem de kanalın amacının (sosyal medyada yayınlıyorsanız) videonun amacına uygun olduğundan emin olmak istersiniz.

 

Aşağıda, farklı türdeki videoları kullanabileceğiniz alanların bir bölümünü yazdım.

 

Açıklayıcılar, insanları ürününüz hakkında eğitmeye yardımcı olabilir ve talimatlar, müşteri hizmetleri faaliyetleri ve diğer bir dizi uygulama ile birlikte kullanılabilir.

 

Röportajlar, taraflar arasındaki konuşmayı teşvik etmeye ya da özel bir misafir veya etkileyiciyi sergilemeye yardımcı olabilir. Örneğin, konuk uzmanları içeren videolar oluşturuyorsanız, sesi her zaman yeniden kullanabilir ve bir podcast olarak pazarlayabilirsiniz.

 

Ürün incelemeleri ve demo videoları marka elçileri tarafından ücretsiz ürünler karşılığında yaratılabilir. Sektörünüzdeki insanlardan sosyal medyadaki takiplerini artırmak isteyenler de olabilir, bu aslında ücretsiz reklam almanın harika bir yolu. Bunu yapmak, video incelemeleri yapan kişilerin çok fazla ilgisi ve yorumu varsa, ürün hakkında bilgi edinmenize yardımcı olabilir. Yani bir anlamda, pazar araştırması gibi işlev görebilir.

 

Canlı video, izleyicilerinizle yakından ve kişisel olarak dolaşmanız için en iyi fırsattır ve özellikle sosyal kanallarda iyi çalışır.

 

Pazarlamacıların Videoya İhtiyacı Olduğunu Gösteren 5 İstatistik

 

1. Bilgilendirme ve Eğitim

 

Pazarlamacıların% 97’si videoların müşterilerin ürünleri anlamalarına yardımcı olduğunu iddia ediyor. (Hubspot)

 

Tüketicilerin, işletmelerden alışveriş yapmasına gerek yok; bunun yerine, çevrelerinde veya çevrimiçi ortamda sipariş vermeye devam ettikleri, dünyadaki en iyi ürünü bulmak için hızlı bir internet araması yapmaları yeterli.

 

Bu amaçla, birçok alanda pazarlamacıların (hepsinin değil) izleyicilere “satış” yerine değer temelli bir teklifle yaklaşmaları gerekir. Ve videolar, müşterilere bir ürüne, hizmete gerçekten yakından bakma konusunda önemli bir öğretici ve etmen.

 

2. Arama Motoru Optimizasyonu

 

Tüm trafiğin %80’inden fazlası 2021 yılına kadar videodan oluşacak. (Cisco)

 

Arama motorları videoları yüksek kaliteli içerik olarak gördükleri için videoları severler; bu nedenle, bu amaçla, çeşitli içerik türlerinde ve ana web sayfalarınızda videoları kullanmak, SEO’larınız için harikalar yaratabilir –tabi videolar kendileri düzgün optimize edildikleri sürece. Bu, doğru anahtar kelimeleri, sağlam bir meta açıklamayı ve aynı zamanda güçlü bir başlığı dahil etmek anlamına gelir.

 

3. Rekabetçi Kalmak

 

İşletmelerin% 81’i şu anda pazarlama için video kullanıyor. (Hubspot)

 

Videolar her türlü iletiyi almak için harikadır ve pratiklik açısından düşünürsek, kısa, benzersiz bir açıklayıcı video, insanları kendi ürününüzün giriş ve çıkışları konusunda eğitmek söz konusu olduğunda fark yaratan bir dünya haline gelebilir. Hikaye anlatımı ve benzersiz medya türlerini kullanarak, insanların dikkatini kolayca çekebilir ve eğlenirken bilgi alabilirler.

 

Ürününüzle nasıl eşleştiğine bağlı olarak, kalabalığın arasından sıyrılmak için bir animasyonlu veya resimli açıklayıcı video da kullanabilirsiniz .

 

4. Kişiselleştirmek

 

Canlı videolar, 2021 yılına kadar trafiğin % 13’ünü oluşturucak. (Cisco)

 

Hiç Facebook Live veya Instagram hikayelerini kontrol etmek istediniz mi? Dijital bir pazarlama kariyerindeyseniz veya o yöne doğru gidiyorsanız, temel videoların nasıl oluşturulacağını ve bunları nasıl optimize edeceğinizi öğrenmeniz gerekir.

 

Instagram Hikayeleri ve Snapchat, insanlara samimi izlenimler ya da ne yaptığınıza dair kısa, kişisel bilgiler sunmak ve yaratıcı araçlar için mükemmeldir. Bu videolarla ilgili ilginç olan şey, yalnızca 24 saat boyunca hazır olmaları, böylece gerçek zamanlı bir his daha yaratıyor. Ayrıca, pazarlamacılara zamana duyarlı promosyonlara odaklanan reklamlar geliştirme fırsatı sunar.

 

Gerçek zamanlı, geçici içerik şu nedenlerden ötürü harikadır:

 

Yüz yüze etkileşim hissi sunar

 

Marka güvenini artırır

 

İzleyicilere gündelik, ilginç güncellemeler sunar

 

5. Dönüşümleri Artırma

 

Tüketicilerin% 90’ı bir videonun satın alma kararı vermelerine yardımcı olacağını iddia ediyor. (Social Media Today)

 

Wyzowl, açıklayıcı bir video aracılığıyla eylemde bir ürünü görme fırsatı yakalayanların% 74’ünün bunu satın alacağını iddia ediyor. Ve açılış sayfaları da video yerleştirmek için harika yerlerdir. – sözde dönüşüm oranlarını% 80’e kadar artırma (müşteriyi yüksek seslerden korkutmamak için otomatik oynatmayı durdurduğunuzdan emin olun).

 

Videonun web sitelerinde dönüşümler için harika olmasının bir başka nedeni de insanları siteye bakacak kadar uzun süre etrafta tutmalarıdır. Bu, özellikle iyi okuyucuları olmayanlar için geçerlidir (iyi bir kural, insanların gözlerinin bütün gün ekrana bakmaktan yorulduğunu varsaymaktır). Ama, ortada bir video varsa insanlar sadece bir iki dakika boyunca bir video izlemiş olurlar

 

En İyi Uygulama Videosu İpuçları

 

Pekâlâ, burada pazarlama faaliyetlerinize video eklemekle veya dijital pazarlama kariyerleriyle ilgileniyorsanız harika videolar oluşturmayı öğrenmek için bazı nedenleriniz var. Peki, ilgi çekici ve optimize edilmiş bir video çekmeye nasıl başlıyorsunuz? İşte bazı ipuçları.

 

Öncelikle, platformunuz için ideal video uzunluğunun ne olduğunu öğrenin – işte Hubspot’un önerdiği süreler:

 

Instagram: 30 saniye

 

Twitter: 45 saniye

 

Facebook: 1 dakika

 

YouTube: 2 dakika

 

En iyi etkileşimi ve erişilebilirliği sağlamak ve SEO’nuzu yükseltmek için isteyebileceğiniz diğer şeyler arasında otomatik oynatma için başlıklar kullanmak ve bir açılış sayfasındaysa videoyu sessiz tutmak. Açılış sayfalarındaki videolar çok etkili olabilir, ancak yalnızca izleyicileri korkutmazlarsa. Ayrıca, videonuzu pano genelinde mobil dostu tuttuğunuzdan emin olmak isteyeceksiniz.

 

Videolarınızın nasıl performans gösterdiğini anlamak için, iyi SEO standartları uygulayın ve her zaman ölçümlerinizi kontrol edin. Çeşitli videolardan oluşan standart bir kütüphane geliştirebilir ve onları YouTube’da düzenli tutabilir, ardından bunları bloglar ve e-postalar gibi çeşitli içerik biçimlerine dahil edebilirsiniz.

 

Ayrıca, YouTube’daki kullanıcıların kanalınıza abone olduklarını gösteren küçük bir açıklamadan oluşan harekete geçirme ifadenizi de unutmayın.

 

Sonuç

 

Video, dünyadaki en popüler içerik formlarından biridir ve gerçek şu ki, yakında bir yere gitme ihtimalinin yüksek olmaması. Kişisel olmayan bir dijital dünyada, bağlantı ve kişilik istiyoruz -ve bu mantıklı geliyor. İnsanları gerçek yaşam bağlamında görmek ve duymak istiyoruz – bu da anlamlı. Video sadece eğlenceli değil, izleyicinize yaklaşmanın ve onlara, işinize veya müşterilerinize ne yaptığınıza dair gerçek bir bakış açısı sağlamanın en iyi yollarından biri. Buradaki anahtar, kâr ve ürünün ötesinde düşünmektir – onlara felsefeniz hakkında bir şeyler gösterin, ya da ilginç bir etkinlik hakkında bilgi paylaşın ya da değerli bilgiler verin. Olumlu uygulamalarınız hakkında ne kadar çok şey bilirlerse, sizden ayrılamama olasılıkları o kadar artar.

Paylaş: