Logonuz için seçtiğiniz font tipinin siz ve işiniz hakkında bir şeyler söyleyebileceğini hiç düşündünüz mü?

 

Ya da mesajınızı belli bir topluluğa iletebileceğini?

 

Aslında Infographic tipi seçimlerin arkasında psikoloji gizlidir. Serif, Sans Serif, Script, Modern, ve Display karakterlerinin ve yazı tiplerinin en iyi şekilde nasıl kullanıldığını, insanların logonuzu veya sloganınızı görünce neler hissedebileceklerini, bu yazıda anlatacağım.

 

Bir logo fontu seçerken dikkatli olmalısınız. Bildiğiniz gibi, insanlarda; belli renkleri gördüklerinde birtakım duygu ve ilişki çağrışımları uyanır. Farkına varamayacağınız şey, yazı karakterlerine ve yazı tiplerine benzer bir tepki vermeleridir.

 

Dolayısıyla, örneğin, işinizin geleneksel veya saygın olduğunu tasvir etmek istiyorsanız, bir “Serif” yazı tipi düşünebilirsiniz. İnsanların işinizi istikrarlı veya modern görmesini istiyorsanız, bir “Sans Serif” yazı tipini seçmelisiniz.

 

Yazı tiplerine daha da derinlemesine bakıldığında, belirli yazı tipleri benzersiz şeyler iletir.

 

Mesela “Modern” yazı tipi…

 

“Sans Serif” yazı tipleri…

 

İnsanların işinizin güvenilir olduğunu hissetmesini istiyorsanız…

 

Logonuzda kullanacağınız yazı tipi ile kitlenizde doğru duyguları uyandırmak için; hangi yazı tiplerini kullanmanız gerektiğini biraz daha açalım..

 

Küçük bir yazı tipi değişikliği ile uzun yollar katedebilirsiniz

 

Farklı duygulara örnek olarak, bu markaları ve yazı tipi tercihlerini göz önünde bulundurun.

 

Script

 

Cadillac’ın Script fontunu kullanması, zerafet ve sofistike sloganlarını içerirmesinden dolayıdır.

 

Display

 

Disney nasıl memnun edeceğini biliyor; Display yazı tipi seçimlerinin dünyadaki en tanınmış ve en cesur logolardan biri olduğunu kanıtladı.

 

Serif

 

Basit ama saygın. Google, birçoğumuz için istikrar ve güvenilirliğin temel ölçütüdür. Serif yazı tipi sakinleştirici bir etkiye sahiptir.

 

Modern

 

Hulu’nun, logo yazı karakterleri ile cesur ve denenmemiş bir yola gitmeye karar vermesi şaşırtıcı değildir. Hulu’nun logosu, kullanıcıların dikkatini çekmek için ihtiyaç duyduğu ilerici bir yazı tipine sahiptir.

 

Sans Serif

 

Profesyonellik standardını belirleyen çevrimiçi sosyal medya platformu olduğunuzda, LinkedIn’in yazı tipi seçiminin arkasındaki mantığı anlamak kolaydır. Bu sans serif fontu temiz ve iş hayatını çağrıştırıyor, LinkedIn’in işletme hedeflerinizi tamamlamanıza yardımcı olacağını öne sürüyor.

Paylaş: